Linzensoep

Bereiding

Schil en snijd de ui fijn. Pel en pers de knoflooktenen uit. Neem een grote kookpan, doe daar de olijfolie in en bak hierin de ui en knoflook glazig. Maak de bouillon volgens de bereidingswijze op de verpakking en giet deze bij de ui. Snijd de paprika in repen en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens de repen in kleine blokjes. Snijd de peper door de helft en verwijder de zaadlijsten. Dit hoeft niet, als de zaadlijst blijft zitten is de peper scherper en wordt de soep wat pittiger. Snijd de peper in kleine reepjes. Voeg de paprika en peper toe aan de bouillon. Voeg de linzen toe en laat het geheel zachtjes door koken zodat de linzen zacht worden. Indien wenselijk kun je de linzen pureren als ze gaar zijn. Dan is de soep wat meer gebonden.

Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje

  • 2 uien
  • 3 knoflooktenen
  • 1 paprika
  • 200 gram rode linzen
  • 2 groente bouillon blokjes
  • 1 rode peper
  • 3 el milde olijfolie