Bereiding
Lekkere trek maar geen zin of tijd om uitgebreid een taart te maken? Dan is deze bosbes apple crumble een uitkomst. Het frisse van het fruit gecombineerd met een knapperige crumble laag. Dat wordt smullen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels en snijd deze in blokjes. Vet een ovenschaal in. Verdeel de appel en de blauwe bessen over de schaal. Wanneer je diepvries blauwe bessen gebruikt, laat deze dan eerst even ontdooien en goed uitlekken. Meng in een kom de bloem, suiker en havermout. Snijd het vanillestokje open en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Snijd de roomboter in blokjes. Kneed het merg samen met de boter door het bloemmengsel. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot kruimels en verdeel deze over het fruit. Mocht het te plakkerig zijn voeg dan nog wat bloem toe. Bak de crumble in ongeveer 35 minuten in het midden van de oven goudbruin.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
- 5 friszure appels
- 150 gram blauwe bessen
- 225 gram tarwebloem
- 150 gram rietsuiker
- 5 el havermout
- 1 vanillestokje
- 100 gram roomboter